Radiofrekvenca

Kaj je Frakcionirana Radiofrekvenca?

Frakcionirana Radiofrekvenca predstavlja najnovejšo tehnologijo izvora radiofrekvenčnih valov za neinvazivno, bolj varno in učinkovito terapijo brez bolečin in poškodb kože.

Kako deluje?

Bipolarna radiofrekvenca deluje tako, da na podlagi bipolarnega električnega toka segrevamo globje plasti kože. To privede do krčenja kolagenskih vezivnih vlaken, kar učvrsti kožo in zmanjša videz gub in brazgotin. Posledično je koža manj ohlapna, postane bolj prožna in napeta. Poveča regeneracijo celic in izboljša strukturo kože, saj spodbudi nastanek novega kolagena in elastina v koži.

Radiofrekvenca je primerna?

Za odpravljanje številnih kožnih težav, saj ima zelo široko uporabnost. Zagotavlja čvrstejšo, polnejšo kožo z manj vidnimi gubicami, odpravlja povešenost kože, vpliva na hitrejšo regeneracijo kože ter omogoča bolj enakomerno in gladko površino kože. Odlično deluje tudi pri zmanjšanju brazgotin, ki so posledica mladostniških aken. Radiofrekvenca se lahko izvaja tudi na vratu in dekolteju, saj so tudi tam z leti vidne gubice, koža pa postane bolj ohlapna.

Kakšne so prednosti radiofrekvence:

Radiofrekvenca ni primerna za:

Kakšni so stranski učinki?

Frakcionirana radiofrekvenca je neinvazivna. Po končani terapiji se lahko pojavi le začasna rdečica, občutek žarenja oz. topline, ki pa izgine v nekaj minutah do nekaj ur po končani terapiji.

Kako dolgo traja terapija in koliko tretmajev je potrebnih?

Čas terapije je odvisen od predela kjer se bo izvajal tretma in prizadetosti oz. stanja kože. Terapija na obrazu običajno traja 30- 45 minut, v kolikor se vključi še predel vratu ali dekolteja pa do 1 ure. Pred tretmajem je priporočjivo piti veliko tekočine.

Za dosego dolgotrajnih rezulatov se priporoča izvedba vsaj 4 tretmaje na 3 tedne. Ob močnejši prizadetosti kože in srednje do močneje izraženih gub pa od 5-8 terapij.

Rezultati so vidni kmalu po posegu, želen učinek pa lahko pričakujete čez 1 do 3 mesece.