Prehranska dopolnila

Hydrocollagen

Temelji na hidroliziranemu morskemu kolagenu iz divjih globokomorskih rib, obogatenemu z aminokislinami.

Ta napitek izboljšuje vlažnost kože, zmanjšuje male gube in preprečuje nastanek globokih. Poleg tega ščiti in neguje sklepe, kosti in hrustanec, vpliva na količino in gostoto las ter strukturo nohtov. Povečuje proizvodnjo kolagena v telesu, učinkovito upočasnuje staranje kože, pomaga pri celjenju ran, kosti, sklepov, kože. Je neprecenljiv vir aminokislin za športnike, ker vpliva na preprečevanje mišičnega stresa.

Priporočamo uživanje 1 do 2 vrečk Hydrocollagena dnevno, najmanj od 3 do 6 mesecev. To je čas, ki je potreben za obnovo celic in s tem doseganje vidnih rezultatov. Stranskih učinkov ni, zato obdobje jemanja Hydrocollagena ni omejeno.

C vitamin

Vitamin C 1000mg je proizveden po tehnologiji počasnega sproščanja. Glavni sestavini sta šipek in bioflavonoidi, ki so zelo dobri antioksidanti.

Vitamin C ima pomembno vlogo pri:

- delovanju imunskega sistema,

- nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob

- zaščiti celice pred oksidativnim stresom.

Ravno tako prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k normalnemu delovanju živčnega sistema, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Obnavlja reduciranje vitamina E in povečuje absorbcijo železa.

Potrebe po večji količini vit. C se povečajo v primeru terapij kože (kislinske nege , IPL postopki), jemanju zdravil, pri kadilcih, alkoholikih, športnikih, starostnikih, v stanju povečanega stresa, pri okužbah z virusi, prehladih,...

CINK

L- Opti Cink je oblika cinka v kompleksu z aminokislino, ki zagotavlja visoko stopnjo absorbcije.

Cink ima vlogo pri:

- delovanju imunskega sistema

- ohranjanju vida

- kognitivnih funkcijah (miselne sposobnosti)

- pri presnovi

- sintezi DNK in beljakovin

- zaščiti celic pred okidativnim stresom

- delitvi celic

- plodnosti in razmnoževanju

- ter prispeva k ohranjenju zdravih kosti, las, nohtov in koži

V našem organizmu ima cink izredno velik pomen, saj sodeluje v številnih bioloških sistemih in kot tak zagotavlja rast in razvoj organizma. Pomembno funkcijo ima tudi pri tvorbi in sproščanju insulina, pri ohranjanju zdrave kože, zdravih in sijočih las, hkrati pa omogoča tudi hitro celjenje ran ter močne obrambne sposobnosti našega organizma.