Depilacija

Depilacija je učinkovita poltrajna metoda odstranjevanja dlak, ki odstrani dlako skupaj s korenino s toplim naravnim voskom s trakovi ali brez njega. Za uspešno depilacijo morajo biti dlake dolge vsaj 0,5 cm, da jih lahko odstranimo. Koža je po depilaciji nežnejša in bolj gladka, dlačice pa rastejo dosti počasneje in so tanjše in redkejše. Koža ostane brez dlak vsaj dva tedna, med tremi in petimi tedni pa priporočamo ponovno depilacijo, medtem ko britje zagotavlja le kratkotrajno gladkost kože. Enak učinek imajo tudi depilacijske kreme, ki dodatno naredijo kožo bolj suho.

Uporabljamo dve tehniki klasične depilacije:

  • Depilacija s trakovi in smolo v kaseti z valjčkom.

Toplo smolo namažemo na kožo, nanjo pa položimo trak nato dlačice odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlak. Depilacija s trakovi se izvaja predvsem pri depilaciji nog, rok, hrbta, trebuha.

  • Depilacija z voskom brez trakov.

Za depilacijo brez trakov uporabljamo naravni čebelji vosek, ki ga nanašamo na kožo s spatulo. Vosek z dlačicami potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Depilacija brez trakov je primerna za najbolj občutljive dele telesa: bikini, pazduha, obraz.

Danes je depilacija razširjena in običajna metoda pri negi telesa, ki postaja vse bolj pomembna v življenju sodobne ženske.

Brazilska depilacija BREZ TRAKOV


Prednost depilacije brez trakov je, da je manj boleča. Dlake se med depilacijo ne lomijo, po depilaciji je vraščenost dlak manjša, koža pa nežna in gladka.

Dobra depilacija ni omejena le na enostavno odstranjevanje dlak. Za povečanje udobnosti in učinkovitosti mora biti koža že pripravljena pred voskanjem. Da bo depilacijski postopek postal popolnoma samostojen, ne smemo pozabiti navlažiti in nato relaksacijsko zmasirati kože. Masaža tako spreobrne depilacijski postopek v nekaj posebnega in prijetnega.

Postopek

  • Preoblečete se v hlačke za enkratno uporabo za zaščito, saj se ta vosek ne da odstraniti iz oblačil.

  • Topel vosek nanesemo na kožo, počakamo, da se strdi, nato pa ga s hitrim potegom odstranimo.

  • Po končani depilaciji namažemo in zmasiramo razdraženo kožo z negovalnim oljem za po depilaciji.

  • Koža je po depilaciji le rahlo rdeča, pri bolj občutljivih ljudeh je lahko reakcija burnejša.

Kako negovati kožo po depilaciji?

  • Koža vam bo najbolj hvaležna, če je ne boste dražili z močnimi mili, izogibajte se savnam in aktivnostim, kjer se veliko potite, saj te kožo še bolj razdražijo ter nosite udobno spodnje perilo.

  • Uporabljajte tudi posebno vlažilno mleko (npr. Perron Rigot, Depileve, Tea Tree), ki preprečuje vraščanje dlak, mehča kožo in vam neudobje po depilaciji v trenutku omili.