Epilacija

TRAJNA EPILACIJA

V nasprotju z lasersko depilacijo Blend metoda enkrat za vselej odpravi nezaželene dlake in poraščenost, pri tem barva kože in dlak ni pomembna, saj se lotimo vsake dlačice posebej in jo odstranimo oz. uničimo s pomočjo blagega električnega toka.


Postopek je nekoliko zamudnejši, zato je epilacija najbolj primerna za manjše površine telesa, kot je obraz, vrat in predel prsnih bradavic, vendar se potrpežljivost izplača, saj so rezultati dobri in trajni. Blend metoda spada med najtrajnejše postopke epilacije.

Kaj je elektro - epilacija?


Postopek epilacije, ki ga Decoblend izvaja, bazira na komplementarnem delovanju dveh tokov, termolizi in elektrolizi, katerih učinki se dopolnjujejo z namenom izvajanja trajne epilacije.


TERMOLIZA ˝radiofrekvenca˝

Z uporabo radiofrekvenčnih tokov v bližini tkiv, kjer rastejo dlake, se proizvaja toplota, ki dvigne temperaturo mešička dlake ter ga tako pripravi na delovanje naslednjega toka. Razširitev kanala folikla, kot posledica segrevanja, pripomore k zmanjšanju občutka bolečine.


ELEKTROLIZA ˝nizkonapetostni enosmerni tok˝

Z uporabo enosmernega toka v najglobljih predelih folikla deluje na rastna tkiva dlak in se tako zaustavi ponovna rast. Med drugim, z uporabo teh tokov v drugi fazi postopka, ko je kožno tkivo že segreto, je delovanje intenzivnejše in daljše v primerjavi z običajnimi epilatorji. Dosežen učinek je napredujoče odmiranje dlačnega mešička z odloženo rastjo dlake vse do omrtvitve mešička in posledično trajne epilacije.


Posebno iglo prilagojeno debelini dlačic uvedemo v korenino dlake. Če uporabljamo pravilno debelino igle, le-ta ne predre kože, temveč potuje po lasni pori do korenine, zato postopek ni boleč. Ko je igla na mestu, se skoznjo aktivira blag električni tok, ki uniči korenino dlake. Postopek je učinkovit tudi za svetle in sive dlake ter dlake, ki se vraščajo.

ZA KATERE DELE JE PRIMERNA ELEKTRO - EPILACIJA?


  • stranski deli obraza
  • lica
  • nad ustnico (brčice)
  • brada
  • vrat
  • okoli prsnih bradavic, vendar je obvezen predhodni pregled pri zdravniku

Kontraindikacije


Epilacija se izvaja samo na zdravi koži. Vneta koža, pordela koža, travmatična koža, odrgnine v fazi celjenja, občutljiva koža, koža z alergičnimi znaki, koža z odprtimi ranami in koža z vnetnimi procesi v teku so kontraindicirani znaki za epilacijo. Postopka ne smemo izvajati na osebah, ki imajo srčni spodbujevalnik ali z vsajenimi elektronsko aktivnimi pripomočki, pri nosečnicah in doječih materah ter pri bolnikih z rakavimi obolenji.

Ali je epilacija z blend metodo neboleča?

Kot pri mnogih kozmetičnih tretmajih, je bolečina odvisna od veliko faktorjev. Poleg prirojenega praga bolečine ima vsak človek tudi osebno zaznavo bolečine, ki je lahko odvisna tudi od trenutnega stanja (bolezen, razpoloženje, stres…) vsak bolečino doživlja na svoj edinstven način, enako je z elektrolizo. Večina strank zazna le rahlo zbadanje, ki ga ne opisujejo kot neprijetnega, včasih bolečega. To zbadanje se občuti le v času termolize, ko steče električni tok, kar traja le od 0.01 do 0.05 sekunde (ena do pet stotink sekunde).

Kako dolgo traja ena terapija?

Dolžina oz. trajanje je odvisno od dela telesa, ki ga želimo epilirati ter od gostote dlačic. En tretma lahko traja le nekaj minut, lahko pa tudi do ene ure odvisno od počutja stranke med postopkom. Število obiskov je prav tako odvisno od dela telesa, ki ga želimo epilirati ter od gostote dlak na tem mestu.


Največkrat je število obiskov od 4 - 6 x, za manjše predele (kot npr. okoli prsnih bradavic, redkejše brčice…) pa seveda manj. Postopek je potrebno ponoviti, da zajamemo vse faze rasti dlačic, saj se določen del mešičkov nahaja v fazi mirovanja, zato v ponovljenem tretmaju odstranimo dlake, ki v prejšnjem tretmaju še niso izrasle.

Nega kože po epilaciji

Po postopku kožo namažemo s serumom za upočasnitev rasti dlake in s kremo namenjeno zaščiti pred soncem. Doma uporabljajte pripravke za pomirjanje kože (aloa vera, B-Panten).